Jogurtové placky ke kari

Minulý týden jsem na Instagramu ukazovala náš oběd - kari s bílými fazolemi a jako přílohu jogurtové placky. Přišlo mi tolik dotazů na recept a tady je!

Těsto na placky by mělo být trochu lepkavé, což pomůže tomu, že zůstanou vláčné. Nebojte se těsto při vyvalování pořádně posypat moukou.

Jogurtové placky ke kari

(na 6-8 ks)

  • 260 g polohrubé mouky
  • 180 g 10% bílého jogurtu
  • zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • vrchovatá lžička soli
  • ghí na smažení
  1. V misce smíchejte mouku, jogurt, prášek do pečiva a sůl. Vypracujte těsto a nechejte 10 minut odpočívat.
  2. Znova propracujte a těsto rozdělte na 6-8 kousků. Těsto bude pořád trochu lepivé. 
  3. Z každého kousku vyválejte kuličku. Pořádně podsypejte moukou a válečkem rozválejte na placku. 
  4. Pánev rozehřejte na střední teplotu a rozpusťte na ní trošku ghí. Každou placičku několik minut opékejte, dokud se na ní neobjeví puchýřky. Obraťte a opakujte.
  5. Hotové placky můžete potřít rozpuštěným máslem rozmíchaným s prolisovaným stroužkem česneku a posypat koriandrem (což bych udělala, kdyby mi na záhonu neležel sníh).

Podcast o Švédsku a lásce k pečení

Povídám o švédských tradicích, pokrmech a sladkostech – a že jich je spousta. Tak si jako praví Švédi dejte hrnek dobré černé kávy a pojďte se zaposlouchat do mého vyprávění.

Podcast Děvče u plotny