Semly podruhé. Ale co vám budu dlouze povídat, o tradicích této švédské dobroty a mém prvním loňském pokuse si přečtěte tu. Ty letošní jsou nadýchané a měkoučké a mandlová náplň v nich dokonale křupe. Jsou lepší než ty minulé, o sto tisíc procent.
S kynutým těstem si už tykáme, ale tohle byl vskutku podivuhodný recept, neb máslo se do něj zapracovávalo až nakonec a to vám řeknu, pořádná kejda z toho vznikla. Ale žádné strachy, vše dobře dopadlo.
Recept jsem našla u Lindy Lomelino a já musím souhlasit s tím, co říká. Tak dobré semly jsem ještě nejedla.
V původním receptu je náplň pouze z mandlí, ale já jsem ji pro zajímavější chuť namíchala napůl s lískovými oříšky, které jsem ještě opražila, aby krásně voněly. Použít ale můžete vlastně jakékoli oříšky, myslím, že skvělé by byly vlašské.