Bylo slunečné ráno, do pokoje mi skrz kytičkované záclony svítilo sluníčko a měla jsem strašlivý hlad. Den předtím jsme s bratrem očesali strom plný moruší a přemýšlela jsem, co s nimi. Jako správný student jsem toho doma moc neměla, ale ovesné vločky mě vysvobodily od smrti hladem. A tak vznikla tak nějak od oka tahle ovesná kaše se sladkými červenými morušemi.
Ovesná kaše s morušemi
Ovesná kaše s morušemi
pro 2 osoby
Kaše
- 80 g ovesných vloček
- 20 g másla
- 150 ml vody
- 150 ml plnotučného mléka
- půl lžičky skořice
- špetka soli
- 1 lžíce medu
Morušový kompot
- 100 g moruší
- 30 ml vody
- 30 g cukru krystal
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte ovesné vločky a opékejte, dokud nezačnou vonět trochu jako oříšky. Přidejte vodu ohřátou k bodu varu a pořádně promíchejte. Přidejte mléko, skořici a špetku soli a vařte asi 5 – 10 minut do zhoustnutí. Odstavte z ohně, vmíchejte med a před podáváním nechejte chviličku odstát.
- Několik moruší si nechejte na ozdobu jen tak čerstvých. Zbytek dejte do hrnce a spolu s vodou a cukrem vařte asi 5 minut. Pokud nemáte moruše, můžete použít třeba maliny nebo ostružiny.
- Kaši rozdělte do dvou talířů, přelijte kompotem a ozdobte čerstvými morušemi.
Newsletter Děvčete u plotny
Přihlašte se k mému newsletteru plnému střípků z mého každodenního života, který vám dorazí jednou za měsíc.