Zpěv ptáků se nese krajinou, první kvítky nenápadně kvetou, dny se prodlužují a omamně voní čerstvým vzduchem. Jaro je tady! Citronový chlebíček s borůvkami a vanilkovým krémem jsem vytvořila tak, aby se jeho svěží chuť hodila právě do prvních jarních dní. Recept jsem vytvořila v rámci dlouhodobé spolupráce se Světem plodů.
- V receptu používám lyofilizované borůvky. Místo nich můžete dát mražené (do těsta je nasypejte rovnou z mrazáku, aby těsto neobarvily) a v létě samozřejmě čerstvé. Mražených a čerstvých borůvek použijte asi 50 g.
- Přimlouvám se, abyste do těsta použili kůru z chemicky neošetřeného citronu.
- U máslového krému se nemusíte bát, že bude tuhý jako kámen. Můj máslový krém je perfektním balancem mezi stabilním krémem a lehoučkým žloutkovým pudinkem. Je příjemně sladký a provoněný vanilkou. Bude vám chutnat, uvidíte!