Hutná a krémová čokoládová pěna s kokosovým mlékem, která je úplně bez laktózy a bez syrových vajec. Zaručeně jí potěšíte všechny čokoládomily.
Před přípravou samotného receptu si přečtěte moje rady, aby vám vznikla ta nejlepší a nejkrémovější čokoládová pěna. Recept obsahuje všehovšudy 5 ingrediencí, a proto je důležité, abyste použili co nejkvalitnější suroviny.
- Čokoládová pěna stojí a padá na dobré čokoládě, proto ji vybírejte opravdu pečlivě. Já už několik let používám 70% belgickou čokoládu Callebaut, můžete ale použít i jiné druhy čokolády s vysokým obsahem kakaové hmoty. Hlavní je, aby vám ta konkrétní čokoláda chutnala. A vyhněte se, prosím, čokoládám na vaření.
- Kokosové mléko a smetanu získáte tak, že necháte velkou plechovku (nějakých 400 ml) kokosového mléka přes noc v lednici. Oddělí se tuhá bílá část (kokosová smetana) a tekutá průzračná nebo mléčně bílá část (kokosové mléko). Při přípravě tohoto receptu jsem použila kokosové mléko značky Albert.
- Sušené květy, které používám na ozdobu, kupuji v Sonnentoru. Mají buď samotná růžová poupátka nebo různé směsi čajů, že kterých kytičky vybírám (jako Popelka).
- Tato dávka vám vystačí na 4 velké nebo 6 menších porcí pěny. Díky kokosové šlehačce je pěna hutná a pořádně sytá.