Mám ráda dobré snídaně. V chladnějším období zase začínám vařit ovesné kaše, peču vlastní granolu a sem tam, když chci něco speciálního, připravím si lívanečky.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/Devce-u-plotny/Recepty/Makov%c3%a9%20l%c3%advane%c4%8dky/blog-livance-2.gif?ext=.gif)
Tentokrát jsem do nich přidala mák. Jako malá jsem máku nemohla přijít na chuť, ale změnilo se to poté, co jsem upekla svůj první makový cheesecake a objevila jeho chuť. Skyr, který jsem přidala do těsta, způsobí že budou vláčné, ale stále lehoučké.
Těsto můžete připravit den předem a nechat ho přes noc v lednici. A pokud nemáte špaldovou mouku, můžete použít hladkou pšeničnou.
Makové lívance s mangem a Skyrem
asi 15 lívanečků
- 2 vejce
- 30 g třtinového cukru
- 350 g Skyru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 100 g mletého máku
- 100 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
K servírování
- Plátky manga
- 1 lžíce Skyru
- ½ lžičky celého máku
- Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte Skyr, vanilku a promíchejte.
- V jiné misce smíchejte mák, mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte k tekuté směsi a promíchejte.
- Z těsta smažte malé lívanečky (asi lžíce a půl těsta na jeden), doporučuji smažit je jen na tenké vrstvě oleje a při celkem nízké teplotě. Jen tak budou světlé a přitom dobře propečené.
- Servírujte se lžící Skyru, mangem a posypané mákem. Mňam!
Tento recept jsem vytvořila do soutěže Bohušovické mlékárny Snídám zdravě se Skyrem!, ale nejedná se o sponzorovaný příspěvek.