Jít k hlavnímu obsahuNahoru

Oříšková granola

Abych měla o Vánocích co snídat, upekla jsem si skoro kilo granoly s křupavými oříšky.

Oříšková granola

  • 500 g ovesných vloček
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilkové prášku
  • 1 lžíce skořice
  • ½ lžíce mletého zázvoru
  • 60 ml kokosového oleje
  • 60 ml medu
  • 50 ml mandlového oleje
  • 20 ml olivového oleje
  • 50 ml vody
  • 250 g ořechů nebo semínek, nahrubo nasekaných (pekanové ořechy, vlašské, kešu, pistácie, dýňová a slunečnicová semínka...)
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce mandlového oleje
  1. Troubu předehřejte na nízkou teplotu, asi 120 stupňů. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.
  2. Nachytejte si tři misky. V jedné smíchejte suché ingredience – vločky, sůl, vanilku, skořici a zázvor.
  3. Ve druhé misce smíchejte tekuté ingredience. Rozehřejte kokosový tuk, přidejte med, mandlový olej a vodu. Tuto směs vlijte do vloček a pořádně promíchejte.
  4. Směs nasypejte na plech a rovnoměrně rozprostřete. Pečte dvacet minut a během této doby alespoň jednou promíchejte.
  5. Oříšky smíchejte s medem a olejem. Po dvaceti minutách pečení přimíchejte k vločkám a dejte do trouby na dalších 20 – 30 minut, opět sem tam promíchejte a hlídejte, aby se granola nezačala připalovat. Měla by být dozlatova.

Vytisknout si

Vytisknout si

Dát si do záložek

Dát si do záložek