To je tak, když přijde podzim. Ze dne na den začne být větrno a deštivo a zima. Kaštanová alej během několika dnů zčervená. Nic se vám nechce. A právě pečená zelenina je do toho nečasu to pravé ořechové. Provoní celou kuchyň a pořádně (s pomocí kayenského pepře) zahřeje. Zdali ji pasujete na přílohu nebo hlavní chod, to už je na vás.
Pečená zelenina
V kategorii:
Pečená zelenina
- 3 vetší mrkve
- 3 petržele
- 1 malý celer
- 5 brambor
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce dýňového oleje
- Sůl, pepř
- Kayenský pepř (pozor na něj, je to vlastně chili)
Troubu předehřejte na 225 stupňů. Zeleninu očistěte, oloupejte, odstraňte slupky podobně a nakrájejte na větší hranolky, cibuli na měsíčky a česnek nechejte vcelku. Smíchejte s olejem, osolte, opepřete a přidejte chili. Pečte v nejspodnější části trouby asi 30 - 45 minut, dokud zelenina nezměkne. Za tu dobu několikrát promíchejte.