Piškotový dort s borůvkami

Šlehačka, borůvky, čokoláda. Jednoduché a dokonalé. Zaručeně nejlepší piškotový korpus na světě se šlehačkou, čokoládou a kopcem borůvek.

Piškotový dort s borůvkami

Piškotový korpus

  • 5 vajec
  • 220 g hladké mouky
  • 200g cukru krystal
  • 1 lžička prdopeče
  • Trocha vody
  • Špetka soli
  1. 5 bílků šlehejte se špetkou soli a lžící ledové vody, až sníh mírně zhoustne, přidejte ½ cukru a vyšlehejte tuhý sníh (špičky musí zůstat stát).
  2. Žloutky a zbylý cukr šlehejte přesně 4 minuty.
  3. Mezitím si dejte vařit vodu, pak přilejte 5 lžic do žloutkové směsi a šlehejte ještě minutu.
  4. Smíchejte mouku sprdopečem a ruční metličkou do mouky postupně oparně zašlehávejte ½ žloutků, ½ bílků, žloutky a bílky(tady se vám možná vtěstě vytvoří malinké hrudky, ale nebojte, vdortu nic cítit nebude).
  5. Dno formy vyložte pečícím papírem (není potřeba formu vymazávat, piškot zní krásně dostanete), nalejte těsto a dejte péct asi na hodinu při 150 – 160 stupních. Troubu za nic na světě neotevírejte během pečení, piškot by se nemusel nafouknou nebo by se propadl. Nakonec vyzkoušejte špilkem, jestli je propečený.

Až korpus vychladne, vyšlehejte 200 ml smetany ke šlehání na tuhou šlehačku, posypejte čerstvými nebo mraženými borůvkami, dobrá je i marmeláda. Posypejte hoblinkami mléčné čokolády a pusťte se do toho!

DORTY

Moje kuchařka je plná těch nejlepších receptů na dorty, které znám.

Objednávky kuchařky Dorty