Článek může obsahovat affiliate odkazy.

Pracovní pátek & sobota plná dobrot

Pátek byl nabitý prací, vybírala a upravovala další fotky do kuchařky, tvořila obsah na sítě, odpovídala na maily... Po práci jsem vzala jsem Čotyho ven na pořádnou procházku.

Sníh všude kolem.

Ráda chodím podél řeky Dyje, ten výhled se nikdy neomrzí. Hlavně na jaře, když všechno kvete, je to pastva pro oči. Ale ani sníh není špatný.

Když jsem se vrátila domů, nakrojila jsem čerstvě upečený kváskový chleba se sezamem.

S dcerkou jsme dělaly paštiku. Ráda používám tuhle nerezovou pánev, protože stačí zapnout ji na minimum a přesto dobře vede teplo. K tomu skleničku vína, které jsem tak jako tak rozdělávala, protože trocha patří i do paštiky. 

V sobotu ráno byl opět brzký budíček od dcery. Během ráda jsme umíchaly těsto na koláč.

Děti pak jely s manželem na nákup a já jsem se odebrala do koupelny. Říkala jsem si, že vám povím o svých oblíbených produktech. Tvářenku už jsem párkrát zmiňovala, má moc hezkou pigmentaci a barva je na pomezí růžové a lehce meruňkové (mám odstín 01). Krásný pro jarní a podzimní typy. 

Balzám od Havlíkovy apotéky, kupuju ho už dlouhá léta, je nejlepší ze všech, které jsem kdy vyzkoušela. Voňavý, hojivý a s přírodním složením. Za mě 5 z 5 hvězdiček.

A rtěnky, moje oblíbená je Tereza od slovenské značky Fraela (koupíte ji v NILE). Je tlumeně červeno-hnědá, takový přirozený, zemitý odstín. 

A tady naživo. 

Když jsem si česala vlasy, objevila jsem na hřebenu dlouhatánská bílý vlas. Mám jich čím dál víc a popravdě, vůbec se necítím na to, že bych měla šedivět. V úterý jdu ke kadeřnici na jemný melír, aby se bílé vlasy v těch mých trochu ztratily. Snad to zabere.

Hotový chlebíček. Recept je podle Cannelle at vanille, Olive Oil Cake. 

Pak na procházku s Čotym. Šla jsem kolem Půl na půl a protože jsem doma nesnídala, dostala jsem obrovskou chuť na jejich croissant. Řekněte mi, jak může být něco tak strašně moc dobré? Čoty by si taky dal, ale má smůlu.

Dala jsem vařit velký hrnec vývaru (mám tento litinový se smaltovaným povrchem) z krůtího krku (beru je z farmy Zelenka).

K obědu jsme měli kuřecí prsa obalená ve strouhance, jemných ovesných vločkách a parmazánu, upekla jsem je na plechu a vznikly domácí nugetky. Děti velmi schvalují.

Na oběd přišla i tchyne s tchánem a manžel jako překvapení přinesl další dobroty z Půl na půl. Nejvíc mi chutnal Paris Brest.

Jak se odpoledne chýlilo k večeru, pustila jsem si novou řadu C.D.Strike (doporučuju i ke čtení) a zase jsem u toho chvíli pletla.

Po večerech ráda zapálím jednu dvě svíčky, jejich mihotavá záře, to je něco, co se mi nikdy neomrzí 🕯️

Newsletter Děvčete u plotny

Přihlašte se k mému newsletteru plnému střípků z mého každodenního života, který vám dorazí jednou za měsíc.

Odesláním formuláře souhlasím, že Děvče u plotny uloží a zpracuje mé údaje. Svůj souhlas i odběr novinek můžu kdykoliv zrušit.