Recenze: Kameninové formy Terra od Fabini
Moji milí,
jestli už mě nějakou chvíli sledujete, dobře, víte, že na nádobí od české značky Fabini nedám dopustit. V dnešním článku pro vás mám recenzi dvou forem z nové kameninové kolekce Terra. Ráda bych pro pořádek uvedla, že ačkoli formy jsem dostala, na nádobí Fabini doma pravidelně vařím a všechny názory jsou mé vlastní.
Mám pro vás také slevový kód na celý eshop Fabini: KRISTINA8 a máte s ním 8% slevu na celý váš nákup (kód se dá kombinovat s produktovými slevami a se slevami na dopravu, což už se hezky nasčítá!). A teď před Vánoci se může obzvlášť hodit 🎁.

Na vyzkoušení jsem dostala sadu menší a větší formy v krémovém odstínu. Jsou vyrobené k kameniny, která je odolná k poškrábání, ťuknutí (a rozbití). Při pečení dobře vede teplo a po pečení si ho dlouho udrží, takže jídlo hned nevystydne. V troubě formy zvládnou teplotu až do 300 °C.
Kamenina je vlastně druh keramiky, který se vypaluje při teplotách okolo 1200 °C, a díky tomu je pevný a odolný. A na kamenině je vrstva polomatné glazury.
A údržba je také jednoduchá - formy umyjete buď ručně nebo je dáte do myčky. Prostě žádná speciální péče. Formu můžete dokonce dát i do mrazáku (to jsem ale zatím nezkoušela).
Všechny produkty Fabini, které mi kdy přišly domů, byly velmi pečlivě zabalené. Samotné nádobí je schované do pevné lepenkové krabice, která je ale schovaná ještě v jiné krabici - takže dvojnásobná ochrana, abyste se nemuseli bát rozbitých nebo poškozených kousků. Na fotce už je ta vnitřní krabice.
Poprvné jsem ve formách peka jednoduchý oběd, kuřecí maso a brambory zapečené se smetanou. Ty se mi na okrajích trochu přichytily, protože jsem je pekla v nové troubě, se kterou jsem ještě nebyla úplně sžitá. Formu jsem nechala odmočit s troškou mycího prostředku na nádobí a šla snadno umýt.
Obě formy mají moc hezký minimalistický design (to je něco pro mě).
A ještě detail.
Kdyby Fabini začali vyrábět poklici na větší z forem, určitě bych si ji koupila taky, ale jinak jim není co vytknout 👌🏼. Já jsem spokojená moc!
P.S. Přečtěte si také mou obsáhnou recenzi na nerezové a smaltované nádobí - Jak se vaří na nádobí Fabini?