Září pro mě znamená podzim. Na podzim se těším do té doby, co skončilo jaro. S podzimem pro mě začíná jedno z nejkrásnějších ročních období, kdy dozrávají švestky a vzduch po ránu voní chladem. S koncem léta jsem si letos poprvé uvařila sirup z plodů bezu černého, na který jsem byla zvědavá už od loňska.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/Devce-u-plotny/Recepty/Sirup%20z%20%c4%8dern%c3%a9ho%20bezu/blog-sirup-2.jpg?ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/Devce-u-plotny/Recepty/Sirup%20z%20%c4%8dern%c3%a9ho%20bezu/blog-sirup-3.jpg?ext=.jpg)
Bezové kuličky jsou v syrovém stavu jedovaté, proto je pořádně provařte, jak stojí v receptu. Vybírejte také jen tmavé a zralé bobulky, světle zelené ani růžové nepoužívejte.
Chuť samotného sirupu je trochu nezvyklá. Vůbec nechutná jako sirup z bezových květů, vlastně moc nevím, k čemu tu chuť přirovnat. Uvařte si ho a uvidíte.
Recept jsem převzala z blogu Our Food Stories.