Článek může obsahovat affiliate odkazy.

Střípky z minulého týdne

Mám pocit, že celý týden byl šedý, slunce snad ani nezasvítilo, a uplynul ani nevím jak. Přemýšlím, jak je možné, že i když se před Vánoci snažím vypustit co můžu, stejně se toho vždycky tolik nakupí. Dárky, plánování jídla, nezapomenout nikomu popřát hezké Vánoce... všeobecně řečeno mám Vánoce moc ráda, ale děje se toho kolem nich tolik, že je pro mě nakonec těžké zastavit se a jen tak si užít celou jejich magickou atmosféru (ale budu se snažit!).

V pondělí jsem měla pocit, že mám tolik práce, že ji snad do konce týdne nemůžu stihnout. Newsletter, texty ke kuchařce, tvorba dvou reel (která, i když trvají přibližně minutu, mi zaberou několik hodin práce), balení objednávek, pečení posledních tří receptů do knížky... tak co, stihla jsem to nakonec?

Ráno jsem napsala článek na blog a začala pracovat na prvním reel, kváskovém chlebu s brusinkami a vlašáky, který je teď můj oblíbený. Mezitím jsem dávala dohromady prosincový newsletter. Pak upéct šneky z listového těsta, aby děti měly co svačit, a odpoledne jsem si připravila podklady k dalšímu textu do nové kuchařky. Zabalila jsem i prvních pár dárků pod stromeček.

V úterý jsem dokončila první reel a téměř dodělala první text. Odpoledne jsme se synem šli do kina na Vajanu. Koupila jsem nám popcorn a bylo to moc příjemné!

Ve středu jsem pekla lussekatter, kynuté těsto se šafránem, které se ve Švédsku peče 13. prosince na svatou Lucii. Oba reely, které jsem u toho točila, už jsou hotové a online. Čekal mě ještě další text, tentokrát o Švédsku. Odpoledne jsem šla s dětmi bruslit, ale uhlídat dvě děti, co se neudrží na bruslích, byl docela oříšek. Příště vezmu asi jen jedno.

Čtvrteční dopoledne jsme s panem sousedem jeli do Rakouska pro další perlový cukr! Ještě mi pár balíčků zbývá, kdybyste taky jeden potřebovali. Publikovala jsem další reel, a pak zase texty ke kuchařce. Nakonec ještě článek o mé oblíbené pleťové kosmetice a večer procházka s Čotym, který dneska slaví 9. narozeniny. A jaké to kdysy bylo roztomilé štěně!

Z Vinted mi přišel mosazný svícen na stěnu, takový až zámecký kousek a možná trochu výstřední s kýčový, ale jsem z něho nadšená! Manžel o něco míň, protože musel navrtat hmoždinku. 

V pátek ráno jsem zavezla děti do školky, poslala kopec kuchařek a koupila jsem svazek eukalyptu do vázy. Tady ten druh je můj oblíbený.

A jednoduché, zelené věnce, to je moje.

A do vázy s eukalyptem!

O obědu byl zimní salát s pomerančem, sušenými brusinkami, vlašáky a pomerančovou zálivkou. K němu perlový kuskus. Inspiraci jsem čerpala v newsletteru Mama eats plants.

Odpoledne jsem chystala kuchařky, vždycky jich mám pár připravených předem –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ podepsaných a zabalených do hedvábného papíru, abych mohla objednávky rychle odeslat. A pomalu jsem sepisovala úvod nové knížky, který spolu s poděkováním píšu jako jedny z posledních textů. Ale abych byla upřímná, myšlenky mi už létaly všude možně, jen moc ne kolem práce, kterou jsem měla na počítači před sebou.

Vůbec jsem neměla čas věnovat se pečení posledních receptů do kuchařky, budou muset počkat do dalšího týdne.

V pátek večer jsem se šla podívat na vánoční pop–up, kde se křtil ilustrovaný průvodce Znojmem pro děti, který vytvořila Dagmar Skokanová. K tomu punč, pozdravit známé a nakonec jsem si dala malou procházku městem.

Podcast o Švédsku a lásce k pečení

Povídám o švédských tradicích, pokrmech a sladkostech – a že jich je spousta. Tak si jako praví Švédi dejte hrnek dobré černé kávy a pojďte se zaposlouchat do mého vyprávění.

Podcast Děvče u plotny