Dneska je už úplně poslední letošní letní den a tak mi dovolte ještě poslední vzpomínku na něj - tyhle kouzelné tvarohové knedlíčky s ovocem. Když tohle píšu, je venku asi 5 stupňů, což je pro mě po těch vedrech neuvěřitelná zima. A tak aspoň vzpomínám, jak to léto vonělo a chutnalo a že ovocné knedlí(č)ky k němu neodmyslitelně patří.
Tvarohové knedlíčky s broskvemi
V kategorii:
Tvarohové knedlíčky s broskvemi
Těsto:
- 250g tvarohu
- 1 vejce
- sáček vanilkového cukru
- 70g hl. mouky
- 70g změklého másla
- 70g krupice
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
Ovoce:
- 400g broskví
- 100g krupicového cukru
- 200 ml vody
- 4 lžíce smetanového bílého jogurtu k podávání
- Ze všech surovin zpracujte hladké těsto a dejte ho chladit na 2 hodiny do lednice. Potom z něj vyválejte knedlíčky o velikosti třešně a vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, trvá to jen několik minut.
- Broskve oloupejte (ponořte je do horké vody, následně do studené a pak slupku lehce sloupněte). Nakrájejte je na menší kousky, dejte do hrnce, přidejte cukr a vodu. Vařte asi 20 minut, dokud nejsou měkké.
- Na talíři knedlíčky přelijte ovocem a přidejte lžíci bílého jogurtu.
Dobrou chuť!