Tvarohové taštičky s hruškovými povidly

V kategorii:

Recept na tvarohové taštičky jsem vyzvěděla od své budoucí tchýně (která nemá ráda, když se jí tak říká a já ji úplně chápu). Ty moje sice nejsou tak krásné jako její, ale kvůli chuti jim odpustím kdejakou tu nedokonalost.

Fotila jsem na hnědém keramickém talíři z Nordic Day, ze kterého mám velkou radost.

Tvarohové taštičky s hruškovými povidly

  • 125 g másla v pokojové teplotě
  • 125 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 125 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100 g hruškových povidel
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžička mleté skořice
  1. Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujte hladké těsto. Nechejte půl hodiny odpočinout v lednici.
  2. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte kolečka o průměru 6 – 8 cm. Dovnitř dejte trochu náplně, kolečka přeložte napůl a pomocí vidličky stlačte okraje k sobě.
  3. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12 – 18 minut na 175 stupňů.
  4. Nechejte vychladnout a pak taštičky obalte v moučkovém cukru promíchaném se skořicí.

Pokud nemáte hrušková povidla, můžete použít i klasická švestková nebo si uvařit vlastí hruškovou náplň.

Hrušková náplň

  • 2 větší hrušky
  • 100 ml vody
  • špetka skořice

Z hrušek odstraňte jádřince a nakrájejte je na kousky. Nasypejte do hrnce, přidejte vodu a vařte asi 20 minut, poté přidejte špetku skořice a rozmixujte na hladké pyré. Nechejte vychladnout.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Nordic Day.

DORTY & FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařky jsou plné těch nejlepších receptů, které znám.

Objednávky kuchařek Dorty a Fika