Před časem jsem vařila fazolové s bílými fazolemi a tolik z vás si psalo o recept, že ho konečně sdílím i na blogu. Je to jednoduché a voňavé zimní jídlo.
Fazolové kari
V kategorii:
Fazolové kari
(na 4 porce)
- 1 lžíce ghí
- 1 lžíce oleje
- 2 velké cibule nebo půlka pórku
- 5 cm kousek zázvoru
- 1 velká mrkev
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky kardamomu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 smetana ke šlehání nebo plechovka kokosového mléka
- 300 g uvařených bílých nebo máslových fazolí
- V hrnci rozehřejte ghí a olej na střední teplotu.
- Cibuli a zázvor nakrájejte najemno, mrkev na plátky a společně 10 minut opékejte. Přidejte česnek nakrájený na plátky, osolte a všechnu zeleninu opékejte dozlatova.
- Přidejte koření a cukr a minutku míchejte, než se všechno rozvoní.
- Vlijte rajčata a smetanu a také hrnek vody. Nechejte asi 20 minut pobublávat. Vypněte plotýnku a tyčovým mixérem omáčku rozmixujte dohladka.
- Vsypejte fazole, prohřejte a je hotovo.
- Servírujte s jogurtovými plackami nebo s bílou rýží.