Hruškový koláč, který jsem objevila v kuchařce Recepty z farmářského trhu od Hany Michopulu a ona jej zase našla v knížce francouzské bloggerky Clotilde Dusoulier (která si píše i blog Chocolate and Zucchini) a ta jej má zase od své maminky.Nebudu vás zatěžovat dalšími historickými daty, faktem ale je, že takto prověřený koláč snad ani nemůže chutnat jinak než skvěle.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Hru%c5%a1kov%c3%bd%20kol%c3%a1%c4%8d/199.jpg?width=1024&height=698&ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Hru%c5%a1kov%c3%bd%20kol%c3%a1%c4%8d/200.jpg?width=1024&height=778&ext=.jpg)
Pro ty, kterým se koláč zdá moc nízký, doporučujinamíchat dvojitou dávku těsta, ale pozor, chce to formu o průměru 23 cm,protože při pečení hodně nabude.P. S. Koláč se musí překlopit, takže spodní část bude nakonec nahoře.P. S. S. Formu vyložte pečícím papírem - pak se vám nemůže stát, že se hrušky přichytí ke dnu formy, jen sloupnete papír a koláč bude perfektní.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Hru%c5%a1kov%c3%bd%20kol%c3%a1%c4%8d/201.jpg?width=1024&height=778&ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Hru%c5%a1kov%c3%bd%20kol%c3%a1%c4%8d/202.jpg?width=1024&height=682&ext=.jpg)