Za poslední týden jsem tento koláč pekla už třikrát a pokaždé zmizel na můj vkus až příliš rychle. Poprvé jsem použila recept z mojí FIKY, sladké švédské kuchařky v kombinaci s voňavými podzimními jablky od tchyně, podruhé jsem ho pekla s hruškami a potřetí opět jablečný, tentokrát jsem také lehce pozměnila recepturu těsta a je snad ještě lepší, než kuchařková verze.
Náplně je hojně, voní po perníčkovém koření, naopak jsem ubrala trochu těsta, aby jablka dostatečně vynikla. Díky škrobu v náplni jsou jablka po upečení krásně měkká a téměř máte pocit, že je v nich vmíchaný ještě i pudink. Není, celé tohle kouzlo dělá jejich vlastní slaďoučká šťáva.

Křehké těsto nejlépe připravíte v robotu. Umíchá ho za vás rychle a nehrozí, že by se máslo rozpustilo teplem vašich rukou, to nechceme. V tom případě by těsto bylo po upečení příliš tvrdé.
