Recept na kandovanou mandarinkovou kůru jsem vytáhla ze Zuzky z Flat White, která mi o ní básnila. Místo mandarinkové kůry můžete klidně použít pomerančovou, citronovou nebo grepovou. Všechny budou skvělé.
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/402527df-810e-4d9c-a2f4-d3a0735de1cb/blog-kura-1.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
Doporučuji sehnat ovoce v bio kvalitě, protože u něj máte záruku, že jeho kůra nebyla chemicky ošetřená. Pokud bio kvalitu nemáte, musíte ovoce spařit horkou vodou, by se z něj uvolnily chemické látky, ty totiž jíst nechceme.
Mandarinky oloupejte (u citronů, grepu či pomeranče kůru odřízněte na rozhraní kůry a dužiny, včetně bílé části) a následně kůru vhoďte ho vařicí vody. Minutku, dvě vařte, potom sceďte a vhoďte do studené vody. Celý proces dvakrát opakujte.
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/52f45ca3-f9af-457a-a767-1bf7c0a918bb/blog-kura-2.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/90758e28-a949-45f9-9dfe-ef5858534bac/blog-kura-3.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/eeee24d2-bd9b-43c1-881f-cd286c23f164/blog-kura-5.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)