Zdravé lívanečky z ovesné mouky jsou ideální víkendová snídaně.
Jablka, která jsem měla jako přílohu k lívanečkům, jsem na másle několik minut dusila dozlatova a nakonec jsem je pokapala citronovou šťávou.
Lívanečky jsem před servírováním polila naprosto dokonalým malinovým sirupem s medem, který jsem si objednala z Manutea. Sirup obsahuje malinovou šťávu a žádná přidaná aromata v něm nenajdete.
Lívanečky z ovesné mouky
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 150 g plnotučného tvarohu
- 90 g ovesných vloček
- 40 g polohrubé mouky
- 50 g kokosového nebo třtinového cukru
- 3/4 prášku do pečiva
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z ½ bio citronu
- V jedné misce smíchejte tekuté přísady – mléko, vejce a tvaroh a metličkou je promíchejte.
- Ovesné vločky rozemelte v mixéru na jemnou mouku.
- V jiné misce smíchejte sypké suroviny – ovesnou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru.
- Přidejte do tekuté směsi, promíchejte a nechejte 20 minut odstát.
- Na rozehřáté pánvi smažte dozlatova malé lívanečky (1 lžíce těsta na jeden lívaneček).
- Podávejte přelité malinovým sirupem a se smaženými jablky.
Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Manutea.