Mazariner jsou švédské koláčky s jemnou mandlovou náplní a cukrovou polevou. Své jméno nesou podle italského kardinála Julese Mazarina, který žil začátkem 17. století. Jak se však italský biskup dostal ke švédským koláčkům, je mi záhadou.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Mazariner/blog-mazariner2.jpg?ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Mazariner/blog-mazariner3_1.jpg?ext=.jpg)
Formičky na mazariner, které používám, jsem si přivezla ze Švédska. Leží mi tu už rok a půl a teď konečně nastal jejich čas. Pokud neseženete hliníkové formičky, použijte třeba formu na muffiny.
Protože poleva je jenom z cukru, je nad slunce jasnější, jak moc sladké mazariner budou. Ale na druhou stranu se podívejte, jak krásně vypadají…
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Mazariner/blog-mazariner4.jpg?ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Mazariner/blog-mazariner5.jpg?ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Mazariner/blog-mazariner6.jpg?ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Mazariner/blog-mazariner7.jpg?ext=.jpg)