Domácí granola je vždycky nejlepší, dáte si do ní přesně to, co máte nejraději. Ta moje voní po medu, oříšcích a kokosu. Aneb jak prohlásila moje švédská maminka: ,,Lepší jsem v životě nejedla."
Medová granola
V kategorii:
Medová granola
- 6 dl ovesných vloček
- 1 lžička skořice
- 1/2 dl vody
- 3 lžíce tekutého medu
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 1/2 dl nasekaných lískových oříšků
- 1 dl slunečnicových semínek
- 1 dl rozinek
- 1 dl kokosu
- 1 lžíce lněného semínka
- Troubu předehřejte na 175 stupňů. Lískové oříšky a dýňová semínka vsypte na plech a nechejte v troubě trochu opéct, ale pozor, aby se oříšky nespálily, jsou hotové, když začnou nádherně vonět. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
- Smíchejte ovesné vločky, skořici, vodu, med a olej a pořádně promíchejte. Pečte 15- 20 minut a několikrát během pečení promíchejte. Vločky by opět neměly být připálené, jen dozlatova opečené.
- Horké vločky promíchejte s oříšky a zbylými ingrediencemi a nechejte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobce.