Dýňový sirup

V kategorii:

Dýňový sirup jsem použila na domácí latté a bylo to to nejlepší latté, co jsem kdy pila. A to i přes to, že mé baristické kvality jsou nulové. Chutnalo po lehce po dýni a voňavém koření.

Dýňový sirup

  • 1/2 dýně Hokkaido
  • 300 g třtinového cukru
  • 650 ml vody
  • kůra z ¼ pomeranče
  • 3 svitky skořice
  • 1 lžíce hřebíčku
  • 1 lžíce nového koření
  • ½ vanilkového lusku
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kuliček pepře
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 lžička kardamonu
  1. Dýni Hokkaido rozpulte, vydlabejte, nakrájejte na měsíčky a z těch odstraňte slupku.Troubu předehřejte na 200 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem, na něj rozložte dýni a pečte, dokud nezměkne. Nechejte vychladnout.
  2. V hrnci dejte vařit vodu s cukrem a kořením.
  3. Vychladlou dýni rozmixujte na pyré. Vmíchejte do vařícího se sirupu a vařte asi 20 minut, až začne houstnout.
  4. Pokud chcete sirup průzračný, přeceďte jej přes cedník vyložený plátýnkem. Pokud ale nechcete přijít o upečenou dužinu, propasírujte jej přes jemné sítko a koření vyhoďte.
  5. Vlijte do lahví a skladujte v lednici, vydrží asi měsíc. Před použitím vždycky protřepejte.
  6. Na jedno latté použijte asi dvě lžíce sirupu.

Newsletter Děvčete u plotny

Přihlašte se k mému newsletteru plnému střípků z mého každodenního života, který vám dorazí jednou za měsíc.

Odesláním formuláře souhlasím, že Děvče u plotny uloží a zpracuje mé údaje. Svůj souhlas i odběr novinek můžu kdykoliv zrušit.