Nevím, jak vy, ale já si u pečení vždycky odpočinu. Těším se na čas strávený v kuchyni, kdy mi pod rukama vznikají samé dobroty. S naším Jeníčkem se mi však ještě nepoštěstilo nic upéct, on je většinu času takové uplakané a chovací miminko. Až včera! Spal jak dudek a já jsem konečně měla čas péct!
Upekla jsem voňavý a vláčný mrkvový koláč, který je úplně bez laktózy, té se teď při kojení snažím vyhýbat. Je slazený jen medem, ale můžete místo něj použít například datlový nebo agávový sirup. Pekla jsem ho ze špaldové mouky, která má nižší obsah lepku než hladká pšeničná.
Kokosovou smetanu získáte z plechovky kokosového mléka, kterou necháte několik hodin v chladu - oddělí se tekutá a tuhá část. Tuhou část (kokosovou smetanu) vyšlehejte a máte šlehačku! V případě, že se vám šlehačka zdá příliš hustá, můžete ji naředit malým množstvím kokosové vody.