Létem vonící jahody, mascarpone, šlehačka, máslové sušenky... Přesně to najdete v tomto lehoučkém a nadýchaném koláči. Můj muž, který je zároveň mým největším kritikem, mi složil poklonu toho nejvyššího kalibru - takový koláč prý prý můžu dělat častěji.

Koláč nakrájíte na 8-10 porcí. Pokud je vám to málo, zdvojnásobte množství náplně (u sušenkového základu bude stačit 1 a 1/2 množství) a použijte formu o průměru 22-24 cm. A jestli pro vás jahody nejsou to pravé, vyměňte je za maliny nebo borůvky.

V receptu používám máslové sušenky s ovesnými vločkami z Biopekárny Zemanka (ale fungovat budou i bebečka nebo jiné máslové sušenky). Poprvé jsem se se sušenkami od Zemanky setkala už před lety a od té doby mám silnou slabost pro jejich čoko-kokosky.
Ve své pekárně pečou spoustu druhů bio sušenek a krekrů, suroviny pocházejí z ekologického zemědělství a sušenky neobsahují bílý cukr, umělé ztužené tuky či jiné chemické nedobroty. A to jde poznat i na chuti. Některé sušenky jsou vhodné už pro děti od 1 roku (ideální, když jste venku, rychle potřebujete svačinu pro nespokojené batole, a nemáte s sebou nic k zakousnutí). A pečou i bezlepkově! Moc se mi líbí, že sušenky najdete v bezobalových obchodech a můžete tak ušetřit spoustu obalů.


