Skořicoví šneci jsou láska. Připomínají mi čas strávený ve Švédsku, kde je měli v každé pekárně i kavárně. Já jsem tentokrát část hladké mouky vyměnila za celozrnnou špaldovou a místo cukru dala třtinovou panelu. Šneky jsem naplnila skořicovou náplní s kapkou pomerančového extraktu pro svěží chuť a doprostřed každého šneka přišly svařené broskve. Nakonec jsem šneky potřela směsí tosca, tradiční švédskou polevou zapečenou na koláči nebo šnecích, která svou chutí a křupavostí připomíná karamel a je plná mandlí. Pekla jsem ze skvělých surovin ze Světa plodů.
Přestanu vám povídat o tom, jak jsou šneci dobří a řeknu vám jen tolik - upečte si je taky!


- Panela je sušená třtinová šťáva s výraznými tóny karamelu. Jestli ji doma nemáte, nahraďte ji tmavým třtinovým cukrem.
- Tosca je směs uvařená z másla, mouky, mléka, cukru a plátků mandlí. Je třeba připravit ji až těsně před pečením, aby vám neztuhla. Na blogu už najdete i toscakaka, vanilkový koláč s křupavou vrstvou mandlového karamelu.
- Vím, že recept je vcelku dlouhý, ale můžete si pečení rozdělit na dva dny, tak jsem to udělala i já. V předvečer pečení jsem připravila těsto, které přes noc kynulo v lednici zavřené v dostatečně velké krabičce. Připravila jsem i svařené broskve, ty vydrží v lednici několik dnů.
- Šneci, jak už to u kynutého těsta bývá, jsou nejlepší krátce po upečení. Pak rychle ztrácejí svou vláčnost a křupavost.


