4. října se ve Švédsku slaví kanelbullensdag, den skořicových šneků. V historii blogu už na skořicové šnečky najdete receptů habaděj, ale letos jsem vymyslela další variantu. S vlašskými ořechy, které jsem si zrovna dovezla od tchýně, sladkými datlemi, co jim dodávají až karamelovou chuť, a provonění pomerančovou kůrou. Navrch troška perlového cukru a jsem si jistá, že by žádný Švéd nepohrdnul.
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/2d08e2c3-a201-4721-82f5-43201fb05301/sneci-1.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
Šnečky jsem pekla z hladké špaldové mouky, ale můžete ji nahradit i hladkou pšeničnou.
Pokud nesežete pomeranč v bio kvalitě, vezměte obyčejný pomeranč, nechejte ho přes noc v misce s vodou a pár lžícemi octa a ráno pořádně vydrhněte kůru. Tím z ní odstraníte velkou část chemikálií.
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/c046a6ec-3d7c-4716-a918-88e9a3674894/sneci-2.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)