Pod zvláštním jménem äppelmos se neskrývá nic jiného než jablka rozvařená do přesnídávkovité konzistence. Věc moc jednoduchá a moc dobrá, třeba ke snídani anebo k něčemu jinému - jako náplň do skořicových šneků, kteří zítra, 4. října, ve Švédsku slaví svůj den. A tak, pokud nemáte nic jiného na práci, pusťte se do toho a taky si skočte pro kvasnice, budou v pátek potřeba.
Äppelmos
V kategoriích:
Äppelmos
- 1 kg jablek
- 100 ml vody
Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na malé kousky. Dejte do hrnce s vodou a vařte asi 10 - 15 minut do požadované konzistence. Naplňte ještě horké do skleniček a postavte víčkem dolů a takto nechejte vychladnout. V lednici vydrží asi tři týdny a jde skvěle zamrazit, nestihnete-li ji hned spotřebovat.
Já jsem v přesnídávce nechala malé kousky jablek, aby konzistence byla zajímavější, ale o něco delším vařením získáte naprosto hladkou jablečnou hmotu.