Moje dcerka před pár dny slavila druhé narozeniny. A protože má, stejně jako já, slabost pro tmavou čokoládu, upekla jsem jí brownies s nugátovou pařížskou šlehačkou.



Pár poznámek před pečením:
- Brownies už na mém blogu najdete. Vycházela jsem ze stejného receptu, ale ubrala jsem vcelku dost cukru i kakaa.
- Do pařížské šlehačky jsem použila nugátovou čokoládu Ajala. Pokud ji nemůžete sehnat, použijte jinou dobrou čokoládu s 50% obsahem kakaa. Do šlehačky můžete vmíchat ještě 30 g lískooříškového másla.
- Jednotlivé části dortu - tedy korpus a šlehačku, jsem si připravila den předem. Další den jsem šlehačku už jen ušlehala a ozdobila s ní dort.
- Pusinky šlehačky jsem vytvořila pomocí cukrářské špičky se zoubkovaným okrajem o průměru 18 mm.
