Mrkvový dort — Carrot Cake

Dneska pro vás mám recept na veskrze americký mrkvový dort, jeden z mých nejoblíbenějších, přivezený mou drahou tetičkou až ze země za oceánem. Už jsem ho nepekla několik let, ani nevím proč, vždyť je tak dobrý!

Mrkvový dort - Carrot Cake

Korpus

  • (jako míra hrnek o objemu 200 ml)
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1/2 hr oleje
  • 4 vajíčka
  • 1 1/4 hr hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • kávová lžička sody
  • sáček vanilkového cukru
  • kávová lžička skořice
  • 3 větší nahrubo nastrouhané mrkve

Tvarohový krém

  • 2 měkké tvarohy (500 g)
  • 1/2 hr cukru moučka
  • 1/4 hr rozpuštěného a poněkud zchladlého másla
  • 1 hr strouhaného kokosu
  1. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Dvě dortové formy o průměru 16 cm vyložte pečicím papírem a vymažte máslem.
  2. Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte cukr, vejce a olej. V další míse smíchejte mouku, sodu, skořici, vanilkový cukr. Opatrně vmíchejte do těsta. Nakonec přimíchejte nastrouhanou mrkev.
  3. Rozdělte těsto rovnoměrně do obou forem a ve vyhřáté troubě pečte cca 45 min. Vyzkoušejte špejlí, jestli už je těsto propečené i zevnitř. Nechejte úplně vychladnout.
  4. Připravte si krém. Smíchejte tvaroh s cukrem a pak zapracujte roztáté máslo. Přidejte kokos a vanilku a nechejte ztuhnout v lednici.
  5. Skládání dortu. Každý korpus rozkrojte v půlce, čímž získáte čtyři tenčí korpusy. Jsou-li vršky vyboulené, odřízněte je. Mezi korpusy natírejte vrstvu krému a skládejte na sebe, vždy dort shora trochu přitlačte, aby nikde nevznikly mezírky. Krémem potřete dort i zvenku a nechejte v lednici alespoň hodinu ztuhnout.

DORTY

Moje kuchařka je plná těch nejlepších receptů na dorty, které znám.

Objednávky kuchařky Dorty