Dostala jsem chuť na sušenky plné čokolády, které budou krásně křupavé a voňavé po oříškách. Pomáhal mi s nimi můj malý patnáctiměsíční Jeníček, který se do těsta snažil přidat různé zajímavé ingredience jako kmín, příborový nůž a chleba se sýrem. Ubránila jsem se, naštěstí!
Recept je inspirovaný skvělými sušenkami z kuchařky Tartine Bakery.
Těsto na sušenky nechejte odležet v lednici minimálně 12 hodin, lépe však i 24. Po upečení budou cookies chutnat líp, odležení v chladu zlepší výslednou strukturu sušenek. Pokud ale nestíháte můžete je upéct rovnou, budou skvělé i tak.
Do těsta přidejte čokoládu, kterou máte nejraději, u nás se velké oblibě těší čokolády s 80-90% obsahem kakaa, z čokolády s méně kakaem budou sušenky sladší.
Jestli na vlašáky moc nejste, ale zbožňujete třeba pekany, lískáče nebo arašídy, klidně jimi vlašské ořechy nahraďte.