Dostala jsem chuť na sušenky plné čokolády, které budou krásně křupavé a voňavé po oříškách. Pomáhal mi s nimi můj malý patnáctiměsíční Jeníček, který se do těsta snažil přidat různé zajímavé ingredience jako kmín, příborový nůž a chleba se sýrem. Ubránila jsem se, naštěstí!
Recept je inspirovaný skvělými sušenkami z kuchařky Tartine Bakery.
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/22a5f2c1-fa27-424f-a6c6-874ce8572a23/cookies-1.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
Těsto na sušenky nechejte odležet v lednici minimálně 12 hodin, lépe však i 24. Po upečení budou cookies chutnat líp, odležení v chladu zlepší výslednou strukturu sušenek. Pokud ale nestíháte můžete je upéct rovnou, budou skvělé i tak.
Do těsta přidejte čokoládu, kterou máte nejraději, u nás se velké oblibě těší čokolády s 80-90% obsahem kakaa, z čokolády s méně kakaem budou sušenky sladší.
Jestli na vlašáky moc nejste, ale zbožňujete třeba pekany, lískáče nebo arašídy, klidně jimi vlašské ořechy nahraďte.
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/52932c0f-2c33-40d3-a99b-862316c0e6e6/cookies-2.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)