Kladdkaka muffiny bez lepku s pistáciovým máslem
na 6 kousků
Těsto
- 100 g másla
- 110 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 50 g mandlové mouky
- 30 g kakaa
- špetka soli
Náplň
Poleva
Těsto
- Troubu rozehřejte na 175 °C a formičku na muffiny vyložte papírovými košíčky.
- Máslo rozpusťte a nechejte zchladnout. V misce ho promíchejte s cukrem a vejci.
- Mandlovou mouku nasypejte do misky a promasírujte ji mezi prsty, aby v ní nebyly hrudky.
- Kakao prosejte do misky k mandlové mouce, přidejte sůl a promíchejte.
- Přisypejte k tekutému základu těsta a metličkou zamíchejte, vznikne celkem tekuté těsto.
- Lžící nebo cukrářským sáčkem rovnoměrně naplňte formičky a pečte přibližně 12 minut. Záleží ale na tom, jak silně vaše trouba peče. Muffiny jsou hotové, když prostředek těsta stále vypadá trochu neupečeně, ale okraje už jsou hotové. Důležité je, abyste muffiny nepřepekli, ztratily by svou typickou strukturu.
- Muffiny vytáhněte z trouby a nechejte asi půl hodiny chladnout. Pak ho jejich středu pořádný udělejte důlek – třeba lžící nebo malou skleničkou.
- Důlky v muffinech naplňte pistáciovým máslem a nechejte 2 hodiny chladit v lednici nebo hodinu v mrazáku.
Poleva
Čokoládu a ghí rozpusťte ve vodní lázni a každý muffin přelijte lžičkou polevy. Posypejte pistáciemi a nechejte ještě hodinu chladit v lednici. Hotovo!