Kořeněné kešu oříšky

V kategoriích:

Přiznávám, že s mým mužem dost ujíždíme na slaných kešu oříšcích. Protože se snažím vyhýbat potravinám v plastových obalech, koupila jsem přírodní kešu oříšky do vlastní skleničky a doma je upekla s kořením. Snědli jsme se skoro na posezení, byly křupavé, tak akorát slané a kořeněné, přesně podle našeho gusta.

Moje inspirace pro tento recept pochází z blogu Good Eatings.

Kořeněné kešu oříšky

  • 150 g přírodních kešu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička tekutého medu 
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli (nemusí být)
  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů. 
  2. Smíchejte olej, med, koření a pořádně promíchejte, aby ve směsi nebyly hrudky. Smíchejte s oříšky. 
  3. Pečte 15-20 minut, dokud nezezlátnou, občas je na plechu promíchejte. Před jídlem je nechejte úplně vychladnout.
  4. Pokud oříšky nesníte hned, uchovávejte je ve vzduchotěsné dóze. Jinak se může stát, že ztratí svou křupavost.

Podcast o Švédsku a lásce k pečení

Povídám o švédských tradicích, pokrmech a sladkostech – a že jich je spousta. Tak si jako praví Švédi dejte hrnek dobré černé kávy a pojďte se zaposlouchat do mého vyprávění.

Podcast Děvče u plotny