Přiznávám, že s mým mužem dost ujíždíme na slaných kešu oříšcích. Protože se snažím vyhýbat potravinám v plastových obalech, koupila jsem přírodní kešu oříšky do vlastní skleničky a doma je upekla s kořením. Snědli jsme se skoro na posezení, byly křupavé, tak akorát slané a kořeněné, přesně podle našeho gusta.
Kořeněné kešu oříšky
- 150 g přírodních kešu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička tekutého medu
- 1 lžička soli
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička sladké papriky
- špetka chilli (nemusí být)
- Troubu předehřejte na 170 stupňů.
- Smíchejte olej, med, koření a pořádně promíchejte, aby ve směsi nebyly hrudky. Smíchejte s oříšky.
- Pečte 15-20 minut, dokud nezezlátnou, občas je na plechu promíchejte. Před jídlem je nechejte úplně vychladnout.
- Pokud oříšky nesníte hned, uchovávejte je ve vzduchotěsné dóze. Jinak se může stát, že ztratí svou křupavost.
