Jsem tak nějak fascinována tartaletkami a mám chuť péct je od rána do večera...jen kdyby to nebyla taková piplačka. Tohle těsto mi chutnalo mnohem víc, než když jsem je pekla posledně s čokoládou. Bylo sice křehčí (ale ani jedna se mi nerozpadla), ale tak nějak...míň sladké.
Náplň je kapitola sama o sobě. Lemon Curd se okamžitě stala mou novou závislostí a i teď, když tohle píšu, bych si ji nejraději uvařila. Jenže nemám ani tolik citronů a ani jedno vajíčko. Smutné.Chuť citronu mám moc ráda a když se k ní ještě přidá máslo a cukr, je to něco tak dobrého...no, nechci vám dělat chutě, však vyzkoušejte sami. Množství cukru záleží na vás, já jsem použila asi 140 g a bylo to docela kyselé, pro někoho opravdu až příliš (jak jsem pozorovala na obličejích svých přátel).
Také dejte na rady svých maminek. Prý si mám formičky vymazat, abych pak tartaletky vyklopila. Ale já ne, v těstě je dost másla, to půjde samo. Ejhle, nešlo. Jakmile formičky vychladly a nehrozilo spálení ruky při pouhém dotyku, ztuhlo i to máslo v nich a tak jsem je dostávala ven boucháním o kuchyňskou linku. A vydržely, uf. Kuchyňská linka taky.
Recept zkomponován z Ona Dnes (košíčky) a Laskominy od Maryny (Lemon Curd).