Recept na tuhle zvláštnost mi poradit kuchař v Bistru Franz, a jakmile jsem na zahradě naší tetičky objevila kvetoucí levandulový keř, osud této panna cotty byl zpečetěn.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Levandulov%c3%a1%20panna%20cotta%20s%20medem/blog-levandulova-2.jpg?ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/Levandulov%c3%a1%20panna%20cotta%20s%20medem/blog-levandulova-3.jpg?ext=.jpg)
Panna cotta se podle mě nemá podobat betonu. Mám ji ráda jemnou a poněkud rosolovité konzistence. Jestli ji chcete tuhou, aby se dala vyklopit, přidejte o jeden plátek želatiny navíc.
Levandulové kvítky dají smetaně velmi netradiční chuť a sama se už příští rok chystám na pana cottu ze šeříku a květů bezu. A jen tak mimochodem mě láká tymiánová panna cotta.