Přemýšlela jsem, jestli mám na blog vůbec dávat tak jednoduchý recept jako panna cotta. Pak jsem si ale uvědomila, že je to jeden z mých nejoblíbenějších dezertů, po kterém bych se mohla utlouct. A tak ji tu máte!
Tradiční panna cottu ze smetany ráda míchám napůl s kokosovým mlékem, přijde mi to jako moc dobrá chuťová obměna. Zkoušela jsem ji i z čistého kokosového mléka, ale trošku mi v ní chyběla ta smetanová hebkost.
Místo malin můžete použít jiné ovoce. K této panna cottě se výborně hodí i mangové pyré. Mango oloupete, nakrájíte na kousky a rozmixujete dohladka. Pyré bude celkem husté a tak už nemusíte používat želatinu.
Panna cottu nechávám v malých skleničkách a nevyklápím ji na talíř (podle mě zbytečná práce navíc). Mám ji ráda takovou rosolovitou, a tak by se mi ji pravděpodobně ani nepovedlo vyklopit. Pokud byste ji rádi vyklopili, přidejte do receptu plátek želatiny navíc.