Pavlova s jahodami

21. června je slunovrat, švédský Midsommar. Je nás v Brně více, kteří propadli kouzlu Švédska a tak jdeme také slavit. Jdeme jíst nakládané sledě, tančits květinovými věnci na hlavách, zpívat a užívat si toho, že už jsou prázdniny.

Pavlova s jahodami

Korpus

  • 4 bílky
  • 220 cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • 25 g vysokoprocentní čokolády

Krém

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g tvarohu
  •  
  • Jahody na ozdobu
  1. Troubu zahřejte na 150 stupňů (plynovou na stupeň 2). Bílky šlehejte se špetkou soli do polotuha, poté po částech a za stálého šlehání přisypávejte cukr. Šlehejte asi 10 minut, aby směs byla tuhá a leská a tvořily se pevné špičky.
  2. Přidejte škrob a ocet a pořádně žašlehejte, směs se ještě více zpevní.
  3. Plech vyložte pečicím papírem. Na něj z bílků vytvarujte kruh o průměru cca 18 cm. Čokoládu rozehřejte v mikrovlnné troubě a lehce ji zamíchejte do pavlovy.
  4. Snižte teplotu na 120 stupňů (plyn stupeň 1) a pečte asi hodinu, nebo dokud nezrůžoví. Nechejte úplně vychladnout a poté opatrně přemístěte na servírovací talíř.
  5. Krém. Smetanu vyšlehejte dotuha a poté zašlehejte tvaroh.
  6. Na pavlovu navrstvěte krém, posypejte čerstvými jahodami a moučkovým cukrem a okamžitě servírujte.

DORTY

Moje kuchařka je plná těch nejlepších receptů na dorty, které znám.

Objednávky kuchařky Dorty