Před nedávnem mě kamarádka upozornila, že jsou mé recepty často docela dlouhé. A tak protentokrát přidávám velmi jednoduchý recept na máslové sušenky provoněné muškátovým oříškem.
Sušenky jsou nejlepší druhý nebo třetí den, kdy se trochu odleží. A protože jsou máslové, zkuste do nich dát čerstvé máslo. Ucítíte ten rozdíl v chuti. Čerstvé máslo totiž voní po krupici a smetaně a stejně tak budou vonět sušenky.
Máslové sušenky
- 225 g másla (nemusí být úplně studené, nechejte ho vytažené venku třeba půl hodiny před pečením)
- 150 g cukru moučka
- 310 g hladké mouky
- 1/3 nastrouhaného muškátového oříšku
Ze všech ingrediencí vypracujte vláčné těsto. Je-li příliš drobivé, přidejte lžíci až dvě mléka. Těsto nechejte asi hodinu odpočívat v lednici. Poté vyválejte na placu asi 3 mm silnou a vykrajujte tvary. Pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 10 minut.