Jestli máte rádi jemnou chuť pistácií, z mých sušenek budete určitě nadšení. Jsou měkoučké, nadýchané a jarně zelené.
Taky jsem vám už dlouho chtěla ukázat naši kuchyň, která je mnohem větší než naše kuchyň v brněnském bytě (některé šuplíky mám stále prázdné). Moc příjemně se mi v ní vaří a peče.
Sušenky jsem fotila na krásném servírovacím kameninovém talíři Bloomingville, který jsem dostala od FAVI, internetového vyhledávače nábytku a dekorací.
- Hotové těsto na sušenky je hodně lepkavé, ale opravdu to tak m být. Když si ruce pořádně navlhčíte vodou, nebude se vám na ně těsto lepit. V lednici kuličky ztuhnou a nakonec z nich upečete opravdu krásné sušenky.
- Do sušenek můžete přidat pistáciové máslo pro výraznější pistáciovou chuť a barvu. Bude stačit 1 velká lžíce. Zároveň uberte tolik másla, kolik jste použili pistáciového.
- Pokud chcete sušenky ozvláštnit, přimíchejte do těsta 1-2 g čaje matcha.
- Pro větší chuťový kontrast můžete upečené sušenky posypat špetkou maldonské soli.