K podzimu podle mě patří husté a krémové polévky, které zahřejí. Včera jsem si k obědu uvařila hrnec batátové a byla moc dobrá, lehounce nasládlá a voňavá po skořici, taky už jsem ji stačila sníst.
Polévka z batátů
Polévka z batátů
(4 porce)
- 3 lžíce oleje
- 1 velká červená cibule
- 2 velké nebo 3 menší batáty
- 1 svitek skořice
- 3 bobkové listy
- sůl
- 1 limetka
- 1 lžička pálivé papriky
- dýňová a slunečnicová semínka na ozdobu
- Cibuli nasekejte nahrubo a na rozehřátém oleji opékejte asi pět minut.
- Mezitím oloupejte batáty, nakrájejte je na kostičky a přidejte opékat k cibuli.
- Přihoďte svitek skořice a bobkový list a vše pomalu opékejte asi 10 minut.
- Zeleninový základ poté zalijte litrem vody, osolte a přiveďte k varu. Polévka se vaří asi 20 minut, nebo dokud batáty nezměknou.
- Až je vše uvařeno, vylovte skořici, bobkový list a do polévky vmíchejte mletou papriku.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a nakonec vmíchejte šťávu z limetky.
- Na sporák postavte pánev a nechejte ji rozehřát, poté na ni vsypte semínka a nechejte je lehce opéct. Pořádně je ale hlídejte, snadno se připálí.
- Polévku posypejte semínky a je hotovo.
Newsletter Děvčete u plotny
Přihlašte se k mému newsletteru plnému střípků z mého každodenního života, který vám dorazí jednou za měsíc.