Zbožňuju avokádo ve všech jeh podobách, nejvíc mi chutná jen tak na chlebu s máslem. Tento raw avokádový cheesecake je pro mě dalším důkazem, že avokádo je opravdu variabilní ovoce a že na něj nedám nikdy dopustit.
Do koláče používejte jen zralá avokáda. Tvrdá jsou nahořklá a nedobrá a přezrálá zase až příliš měkká a vevnitř už můžou být hnědá.
Kouzlo avokáda jsem objevila, když jsem na švédském venkově pracovala jako au-pair slečna. Jednou mi ho moje rodina předložila k večeři a já jsem vůbec neměla tušení, co to je za podivný plod. Naštěstí mi to bylo vysvětleno a od tímto večerem započala moje láska k avokádům.
Vím, že se z avokáda dá vykouzlit spousta dobrých věcí k snědku, ale já ho mám nejraději jen tak samotné třeba na chlebu s máslem a pokapané troškou citronové šťávy. To je moje avokádové nebe.
Avokádo je plné vlákniny a nenasycených tuků, které jsou velmi zdravé. Obsahuje vitamín E, který v těle působí jako antioxidant a také je bohaté na železo, fosfor a hořčík. Správný český název pro avokádo je hruškovec přelahodný, to se mi taky líbí.
Jednoho dne jsem si zasadila několik avokádových pecek a teď mi z nich rostou vlastní avokádové rostlinky.