Jeden smulpaj už tu byl, s trnkami a čokoládou, tentokrát pro vás mám "základní" variantu z jablek, která je podle mě ještě o chlup lepší.
Smulpaj
Pravý švédský jablečný smulpaj
Drobenka:
- 100 g hladké mouky
- 100 g ovesných vloček
- 150 g másla
- 40 g cukru krystal
Náplň:
- Spousta jablek (cca 5 – 6 velkých)
- 50 g cukru krystal
- 1 lžíce skořice
- Předehřejte horkovzdušnou troubu na 175 stupňů.
- V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte ostatní ingredience a míchejte, dokud nevznikne jemná drobenka.
- Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a pokrájejte na tenké měsíčky. Přesypejte je do pečicí formy a smíchejte s cukrem a skořicí. Rovnoměrně rozprostřete na dně.
- Přes jablka navrstvěte drobenku a pečte ve středu trouby 20 – 35 minut, dokud jablka nejsou úplně měkká. Pozor, ať se povrch nepřipálí! Pokud začne příliš hnědnout, přikryjte koláč alobalem.