Smulpaj

Jeden smulpaj už tu byl, s trnkami a čokoládou, tentokrát pro vás mám "základní" variantu z jablek, která je podle mě ještě o chlup lepší.

Pravý švédský jablečný smulpaj

Drobenka:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 40 g cukru krystal

Náplň:

  • Spousta jablek (cca 5 – 6 velkých)
  • 50 g cukru krystal
  • 1 lžíce skořice
  1. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 175 stupňů.
  2. V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte ostatní ingredience a míchejte, dokud nevznikne jemná drobenka.
  3. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a pokrájejte na tenké měsíčky. Přesypejte je do pečicí formy a smíchejte s cukrem a skořicí. Rovnoměrně rozprostřete na dně.
  4. Přes jablka navrstvěte drobenku a pečte ve středu trouby 20 – 35 minut, dokud jablka nejsou úplně měkká. Pozor, ať se povrch nepřipálí! Pokud začne příliš hnědnout, přikryjte koláč alobalem.

FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařka je plná těch nejlepších švédských receptů, které znám.

Objednávky kuchařky Fika