Jedno z nejrychlejších cukroví, které si ještě můžete upéct, budou moje sušenky z pistáciového marcipánu namáčené v čokoládě a posypané vločkami soli.
V rámci práce na nové Sladké severské kuchařce, jsem zkoušela, zda marcipán můžu vyrobit i z pistácií, nejen z mandlí, a funguje to stejně dobře.
Pokud máte jen celé mandle, potřebujete z nich sloupnout hnědou slupku, aby byly blanšírované (oloupané). Jak na to? Mandle nesypejte do misky, zalijte vroucí vodou a nechejte pár minut odstát. Vodu slijte a z horkých mandlí lehce sloupněte slupku. Nezapomeňte je nechat vychladnout. Mandle nakonec v mixéru na ořechy rozemelte na co nejjemnější mouku.
Marcipán můžete propracovat jak ručně, tak v kuchyňském robotu. Na marcipán je vhodný nástavec na křehká těsta.