Recept na tahle srdíčka je vlastně upravený recept na vanilkové rohlíčky, přesně taková srdíčka každoročně peče naše babička. Ty její se ale vždycky rozpadají, tak jsem přidala žloutek a nerozbilo se mi ani jedno.
Vánoční vanilková srdíčka
Vanilková srdíčka
- 270 g hladké mouky
- 100 g namletých vlašských ořechů
- 60 g cukru moučka
- 180 g studeného másla
- 2 žloutky
- mandle na ozdobu
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 100 g cukru moučka
- Těsto si nachystejte den předem. Smíchejte mouku, ořechy, cukr a máslo a vytvořte drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte těsto. Pokud je drobivé, přidejte 1-2 lžíce ledové vody. Nechte v chladu odležet přes noc.
- Další den se dejte do pečení. Těsto nechejte chvíli povolit při pokojové teplotě. Vyválejte lát o tloušťce cca 3 mm, vykrajujte srdíčka, do kterých pořádně vtlačte mandli a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Troubu předehřejte na 175 stupňů a srdíčka pečte asi 10 - 12 minut, dokud nezezlátnou.
- Ještě teplá upečená srdíčka obalujte ve směsi vanilkového a moučkového cukru a nechejte úplně vychladnout.