Vánoční vanilková srdíčka

V kategoriích:

Recept na tahle srdíčka je vlastně upravený recept na vanilkové rohlíčky, přesně taková srdíčka každoročně peče naše babička. Ty její se ale vždycky rozpadají, tak jsem přidala žloutek a nerozbilo se mi ani jedno.

Vanilková srdíčka

  • 270 g hladké mouky
  • 100 g namletých vlašských ořechů
  • 60 g cukru moučka
  • 180 g studeného másla
  • 2 žloutky
  • mandle na ozdobu
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 100 g cukru moučka
  1. Těsto si nachystejte den předem. Smíchejte mouku, ořechy, cukr a máslo a vytvořte drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte těsto. Pokud je drobivé, přidejte 1-2 lžíce ledové vody. Nechte v chladu odležet přes noc.
  2. Další den se dejte do pečení. Těsto nechejte chvíli povolit při pokojové teplotě. Vyválejte lát o tloušťce cca 3 mm, vykrajujte srdíčka, do kterých pořádně vtlačte mandli a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Troubu předehřejte na 175 stupňů a srdíčka pečte asi 10 - 12 minut, dokud nezezlátnou.
  4. Ještě teplá upečená srdíčka obalujte ve směsi vanilkového a moučkového cukru a nechejte úplně vychladnout.

DORTY & FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařky jsou plné těch nejlepších receptů, které znám.

Objednávky kuchařek Dorty a Fika