Kokosové cheesecake-brownies

Kokosové cheesecake-brownies (můj muž říká, ať to napíšu hezky česky - takže čískejkobraunýs) je docela zajímavý vynález. Vrstva hutného brownies střídá lehký kokosový cheesecake a celé to chutná nad očekávání dobře. Navíc je celý koláč bezlepkový.

Všechny suroviny na cheesecake musí být v pokojové teplotě (doporučuji je vytáhnout z lednice nejméně tři hodiny před pečením). Rovnou si můžete přečíst článek o tom, jak upéct dokonalý cheesecake.

Koláč krájejte, až je opravdu vychladlý. Jinak se bude nehezky rozpadat a bude celý upatlaný.

Kokosové cheesecake-brownies

Cheesecake

  • 250 g krémového sýra
  • 100 g kokosového másla Šufánek
  • 100 ml kokosového mléka (ne kokosové vody)
  • 70 g cukru moučka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 1 vejce

Brownies

  • 80 g másla
  • 150 g 70% čokolády
  • 4 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 35 g holandského kakaa
  • 50 g kokosové mouky nebo strouhaného kokosu
  • špetka soli
  1. Formu o rozměrech 20x25 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 175 stupňů a na její dno vložte hrnec plný vody (vytvoří při pečení páru a cheesecake bude krásně krémový).
  2. Nejdříve si nachystejte vrstvu cheesecaku. Do misky dejte krémový sýr, kokosové máslo (pokud je tuhé, opatrně ho rozpusťte v hrnci nebo v mikrovlnce), kokosové mléko, cukr, škrob a sůl. Šlehejte několik minut, dokud se celá směs nepropojí.
  3. Nakonec přidejte vejce a už jen lehce promíchejte, nejlépe ručně pomocí stěrky. Odložte stranou.
  4. Brownies doporučuji připravit až po cheesecaku, protože těsto mívá tendenci lehce tuhnout. 
  5. Ve vodní lázni roztopte máslo a čokoládu, míchejte, aby se směs nepřipalovala a poté nechejte zchladnout.
  6. Vejce vyšlehejte v cukrem do bílé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Kakao prosijte do jiné misky a promíchejte s kokosovou moukou a se solí.
  7. Do vaječné směsi ručně vmíchejte zchladlou roztopenou čokoládu. Nakonec přimíchejte směs kokosu a kakaa.
  8. Dvě třetiny těsta nalijte do formy a uhlaďte. Na těsto navrstvěte cheesecake a nakonec přijde zbytek čokoládového těsta. Lžící vytvořte na povrchu jemné mramorování.
  9. Cheesecake-brownies pečte 30 minut a před krájením nechejte úplně vychladnout (dejte mu několik hodin v lednici).

Tento příspěvek vznikl se spolupráci s oříškovými másly Šufánek.

DORTY & FIKA, sladká švédská kuchařka

Moje kuchařky jsou plné těch nejlepších receptů, které znám.

Objednávky kuchařek Dorty a Fika