Jednoduchý recept na voňavé houstičky ke snídani, které se stejně tak dobře se hodí na domácí burgery.
Recept pochází z překrásné kuchařky Scandinavian Baking, ve které najdete spoustu sladkých i slaných receptů ponejvíce na dobroty z Dánska.
Pečení si musíte rozdělit na dva dny, je proto dobré plánovat trochu dopředu. Jeden den si uděláte kvásek, který přes noc jemně uzraje a housky pak získají zajímavější chuť. Druhý den už jen vypracujete těsto a upečete tyhle krásky. Čerstvé kvasnice mají dost výraznou chuť a i po upečení jsou v pečivu trochu cítit. Pokud by vám něco takového mohlo vadit, nahraďte je kvasnicemi sušenými, těch dejte ale o víc jak polovinu méně (tj. 10 g čerstvého droždí = cca 4 g sušeného).
Pokud vím, že housky nespotřebuju hned, zamrazím je a a pak je nechám rozmrznout. Budou jako čerstvé.