Už dlouho jsem vlastní chleba nepekla a začalo mi to chybět. Se dvěma dětmi teď mnoho času nemám, a tak jsem vytvořila recept na moc dobrý a hlavně rychle hotový pšenično-žitný ořechový chleba z kvasnic.
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/d78f4d19-d4c0-4594-900c-20f2da26137f/chleba-blog.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
Recept je na dva menší bochníčky, kvůli jednomu se většinou ani nevyplatí rozpalovat troubu, protože chleba se u nás doma jí nevídanou rychlostí. Z těsta můžete upéct také jeden větší bochník, tím pádem se prodlouží doba pečení.
Ořechy můžete vynechat nebo vyměnit za jiná semínka podle vlastní chuti, mně moc chutná i verze s lískovými oříšky.