Naše maminka má narozeniny v prosinci a jako každý rok, zakazuje mi cokoli péct, prý kdo by to pořád jedl. A tak jí narozeninový dort peču jindy, když jednou za čas přijedu domů. Přijela jsem domů v únoru, kdy mám narozeniny i já, a tak je půlka dortu je pro ni a druhá pro mě.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/O%c5%99echov%c3%bd%20dort%20s%20karamelov%c3%bdm%20kr%c3%a9mem/blog-orechovy-1.jpg?width=1000&height=667&ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/O%c5%99echov%c3%bd%20dort%20s%20karamelov%c3%bdm%20kr%c3%a9mem/blog-orechovy-2.jpg?width=1000&height=667&ext=.jpg)
Tenhle dort trochu trvá, jak už to tak dorty dělávají. Karamel si musíte uvařit den dopředu, potřebuje nějakou dobu v lednici, aby trochu ztuhl a dostal správnou konzistenci. Stejně tak si den dopředu můžete uvařit hruškový kompot a upéct korpus.
Další den už to všechno jen poskládáte dohromady a nachystáte krém. A zase dort necháte přes noc být, aby do sebe nasákly všechny chutě. Tento krok odležení nepřeskakujte, sami jsme to zkoušeli a je v tom obrovský rozdíl.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/O%c5%99echov%c3%bd%20dort%20s%20karamelov%c3%bdm%20kr%c3%a9mem/blog-orechovy-3.jpg?width=1000&height=667&ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/O%c5%99echov%c3%bd%20dort%20s%20karamelov%c3%bdm%20kr%c3%a9mem/blog-orechovy-4.jpg?width=1000&height=667&ext=.jpg)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/devce-u-plotny/Recepty/O%c5%99echov%c3%bd%20dort%20s%20karamelov%c3%bdm%20kr%c3%a9mem/blog-orechovy-5.jpg?width=1000&height=667&ext=.jpg)