Po ráno už bývá chladno, pomalu se blíží podzim. Pro mě to znamená, že na trzích sahám po jabkách a hruškách, švestkách a dýních. Znamená to, že můžu do všeho sypat skořici a kardamom a těšit se, až můj zamilovaný podzim opravdu přijde.
Bochánky jsou mnohem lepší, když je necháte přes noc kynout v lednici (říkám tomu studené kynutí). Těsto má více času, aby rozvinulo svou chuť, zároveň bude nadýchanější a vláčnější. Sama jsem jednu polovinu várky upekla hned po vykynutí a druhou strčila na noc do lednice. Byl to veliký rozdíl a proto vám tu napíšu rozdíl je na postup se studeným kynutím.
Myslela jsem si, že po upečení budou bochánky krásně hladké a náplň bude vevnitř, jenže mi při pečení popraskaly. Nakonec se mi vlastně moc líbí i takhle nedokonalé, protože na jejich chuti plné másla to nic nemění. Můj muž ochutnal a řekl, že jsou to vlastně takové pečené koblížky.