Smulpaj s borůvkami

Ve švédských lesích se to borůvkami jen hemží. A protože letos pořád prší, jsou obrovské. Prsty od nich mám neustále fialové a nejde to dolů. Ach, léto.

Smulpaj je vlastně jen ovoce zapečené pod vrstvou drobenky. Už jsem ho pekla i z jablek a ze švestek a jeden lepší než druhý!

Smulpaj s borůvkami

drobenka

  • 100 g hladké mouky
  • 120 g ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 1 lžíce kardamomu

      náplň

    • 1 kg borůvek (sem tam nějaká malina neuškodí)
    • 3 lžíce kukuřičného škrobu
    • 40 g cukru krupice
    1. Borůvky smíchejte s cukrem a kukuřičným škrobem, aby byly pořádně obalené. Nasypejte do pečicí formy.
    2. Máslo nechejte povolit při pokojové teplotě. Spolu s ostatními ingrediencemi vytvořte drobenku a tou rovnoměrně posypejte koláč.
    3. Pečte asi 20 minut na 180 stupňů, aby drobenka získala zlatavou barvu.
    4. Servírujte ještě teplé a ideálně s trochou vanilkové zmrzliny.

Newsletter Děvčete u plotny

Přihlašte se k mému newsletteru plnému střípků z mého každodenního života, který vám dorazí jednou za měsíc. A taky dostanete 10% slevu na nákup v mém e-shopu.

Odesláním formuláře souhlasím, že Děvče u plotny uloží a zpracuje mé údaje. Svůj souhlas i odběr novinek můžu kdykoliv zrušit.